Nieuw schoolplein voor basisschool

De tuin, of eigenlijk het schoolplein van een lokale basisschool is op de schop gegaan. Een gedeelte van het plein en een stuk grasveld hebben we opnieuw ingericht. Het resultaat is een mooi, groen schoolplein waar de leerlingen zich helemaal uit kunnen leven!

Volop speelruimte

Voor de jongere leerlingen hebben we een zandbak gemaakt van boomstammen. Om het nog wat extra’s te geven hebben we een handgemaakt waterelement toegevoegd. Dat staat garant voor uren speelplezier! Willen ze even niet in de zandbak, dan is er nog de speelheuvel met glijbaan en een balanceer speeltoestel van hout om op te klimmen en klauteren. Daarnaast is er een pannakooi gecreëerd van kastanjepalen.

pannakooi schoolplein

Tribune

Het is natuurlijk zonde om de vrijgekomen tegels weg te gooien. Een gedeelte van de tegels die vrijkwamen hebben we hergebruikt om een tribune van te maken. Leuk voor optredens en feestjes, maar natuurlijk ook gewoon lekker om op te zitten.

nieuw schoolplein basisschool

Aandacht voor natuur

We hebben met de leerlingen van groep 3/4 de fruitboompjes ingeplant en we hebben alvast één hoekje van de moestuin/pluktuin ingezaaid met een bloemenmengsel. De basisschool gaat samen met ouders en kinderen de rest van de plantvakken inplanten. Zo leren de kinderen steeds meer over bloemen en planten, (fruit)bomen en het kweken van groentes die je écht kunt eten.

Moestuin basisschool nieuw schoolplein aanleggen

We hebben dit project als zeer positief ervaren. Het is mooi om te zien dat er aandacht wordt gegeven aan natuur en dat de leerlingen in een groene omgeving buiten kunnen spelen. Dezelfde ontwikkeling zagen we ook bij de nieuwe tuin voor het kinderdagverblijf. We wensen de medewerkers, leerlingen en ouders veel plezier met dit nieuwe schoolplein.

Wilt u meer informatie over het herinrichten van een tuin of schoolplein? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Terug naar overzicht