Nieuwe tuin voor woning en B&B in Nieuwerkerk

In de zomermaanden zijn we bezig geweest met een nieuwe tuin in Nieuwerkerk. Het ging om de aanleg van een voor- en achtertuin, een mooi project dat we graag met u delen!

We hebben meegedacht over het tuinontwerp voor de eigen tuin en die van de B&B. Voor de B&B was er de wens om een apart en schaduwrijk terras te hebben. In hun eigen tuin wilden ze een terras met dakbomen en nog een groot terras bij het huis. Een moestuin behoorde ook tot de wensen, evenals een gazon met borders. De voortuin moest vooral genoeg parkeergelegenheid bieden voor de gasten.

Voor dit project hebben we eerst het grondwerk en de bestrating aangepakt. Vervolgens is het moestuintje aangelegd, en is er een terrasje met grind gemaakt. Hier komt een picknicktafel op te staan. Om een terras met schaduw te creƫren hebben we een houten pergola gemaakt en geplaatst. De onderdelen hebben we op onze locatie gemaakt en ter plekke in de nieuwe tuin in elkaar gezet. Er kunnen meerdere klimplanten op een pergola, maar in dit geval is er gekozen voor druiven. Het geeft een mooi effect als de druiventrossen eraan hangen en ze zorgen meteen voor schaduw. Tot slot hebben we alvast het terras aangelegd voor de sauna die er in de toekomst komt te staan, en een aannemer gaat nog aan de slag om een overkapping te maken.

Zoals u op de foto’s ziet is de tuin nog wat kaal, maar dat zal zeker nog veranderen! Rond het terras van grind komen nog 6 bomen en borders. In het najaar wordt de beplanting aangebracht. Veel planten staan bij een kweker in de volle grond en het oprooien kan pas als de plant of boom in rust is. Dat is dus in de wintertijd.

Terug naar overzicht